Egészségipari alapanyag termékek

Termék szortiment

Termék megoldásaink igazodnak az egészségipar igényeihez. Egészségipari alapanyagok széles skáláját kínáljuk, amelyekből a technológiai lehetőségeink kombinálásával biztosítjuk a termékváltozatok széles körét, az anyagtulajdonság, szín, vastagság és méretválaszték tekintetében egyaránt, a lehetőségek széles tárházát nyújtva az egészségipari partnereink számára.

Az általunk gyártott egészségipari nonwoven alapanyagok egy és több rétegben, a megrendelői és felhasználói igényeknek megfelelő termék tulajdonságokkal rendelhetők. A gyártási technológia nyújtotta mozgástér széles, így az alap textíliák feldolgozásával számos egészségügyi felhasználású késztermék gyártása válik lehetővé az egészségipari partnereink számára.

Egészségipari textília alapanyagok, félkész termékek

A következőkben a német és a magyar üzemegységünkben leggyakrabban előállított egészségipari nonwoven textília alapanyag termék változatokat soroljuk fel. 

Egységsúly spektrum: 15 g/m2 – 120 g/m2
Tekercs szélesség: 2.1 m – 2.4 m vagy 3,2 m
Tekercs hossz: 600 mm-1150 mm

További elérhető speciális terméktulajdonság változatok

Az egyedülálló (nemzetközi védjeggyel védett) LINOPORE know-how speciális műszaki megoldások együttes alkalmazásának eredménye. A LINOPORE eljárással készült többrétegű nemszőtt termékek kiemelkedő mechanikai tulajdonságaiknak köszönhetően kiválóan felhasználhatók speciális elvárásoknak megfelelő egészségügyi késztermékek előállítására.  

A gyártási folyamat során a forró és alakítható filmréteget közvetlenül a nemszőtt rétegre extrudáljuk. A rétegek ezáltal anyagszinten vannak egymáshoz kötve, biztosítva ezek nagyon stabil kohézióját.  Ezt követően un. biaxiális nyújtást alkalmazva egyszerre nyújtjuk az anyagot hossz és keresztirányban is. Ezzel a speciális eljárással a többrétegű nemszőtt termékek különleges tulajdonságai tovább alakíthatók, ill. fokozhatók.
A kiegészítő adalékanyagoknak köszönhetően a Linopore pára áteresztő tulajdonsággal rendelkezik, míg a Linobarrier tökéletesen párazáró.

További elérhető speciális terméktulajdonság változatok