Gyártás bemutatása

A Masterplast csoport Egészségügyi üzletága az egészségipari textíliák és késztermékek gyártására specializálódott. Az egészségipar igényeit egyrétegű nonwoven flíz alapanyagok széles skálájával, valamint filmmel kombinált, többrétegű nonwoven textíliákkal, és az ezekből gyártott késztermékekkel tudjuk magas minőségben kiszolgálni. Üzemeinkben a magas minőséget, a nagyfokú automatizáltsággal működő modern gyártástechnológia, a 25 éves gyártási tapasztalat és a minőségbiztosított gyártási folyamatok együttesen garantálják.

A Masterplast 2020-ban akvirálta a Németországban, Ascherslebenben található gyártóbázist, annak teljes szakmai stábjával és know-how csomagjával együtt. A Masterplast ezzel nem csak technológiát, és kapacitást, de a több évtizedes gyártási tudást, és tapasztalatot is átvette és a Masterplast Nonwoven GmbH leányvállalat elindulásával sikeresen belépett az egészségiparba. Ezt követően a Masterplast stratégiai szintre emelte az egészségipari céljait és 2020 decemberében a vállalat történetének legnagyobb beruházása vette kezdetét. A központi telephelyen Sárszentmihályon megvalósuló több lépcsős fejlesztéssel létrejön az egészségipari alapanyagok és késztermékek gyártására specializálódott üzemcsoport, amely belföldi termelésből járul hozzá Magyarország pandémiás védekezőképességének fokozásához is. A Masterplast csoport stratégiai célja, hogy saját gyártói hátterére támaszkodva a teljes ellátási láncot kézben tartsa és kölcsönösen sikeres kapcsolatokat építsen egészségipari partnereivel. 

A nonwoven üzletágon belül 2021-ben létrejött a Masterplast Medical, amely az egészségipar igényeire specializálódott vállalati alegység. Az egészségipar igényeit szem előtt tartva, tiszta, minősített gyártási környezetben állítjuk elő az egészségipari alap textíliákat és késztermékeket. A legmodernebb gyártási technológia nagyfokú automatizáltság mellett biztosítja az állandó magas minőséget. A változatosan kombinálható és szabályozható termék tulajdonságokkal rendelkező egyrétegű nonwoven flízek, valamint szabályozható páraáteresztő képességű film öntéssel készült két többrétegű nonwoven textíliák szakértő gyártójaként, megfelelő certifikát háttérrel állunk egészségipari ügyfeleink rendelkezésére. 

Két európai üzemegységgel állunk egészségügyi partnereink rendelkezésére az egészségipari nonwoven alapanyagok és egészségügyi nonwoven késztermékek gyártásában.

Németország – Aschersleben
Németországi üzemünkben egyrétegű nonwoven flízeket, valamint 2 és 3 rétegű filmmel kombinált laminátumokat gyártunk. A BICO technológiának köszönhetően a termékek tulajdonságai széles spektrumon variálhatók, szabályozhatók.

Kapacitási adatok:
Nonwoven egyrétegű spunbond flíz: 6 000 MT / év
2 és 3 rétegben gyártott, filmmel kombinált nonwoven laminátumok: 8 000 MT / év

Magyarország – Sárszentmihály
A legmodernebb BICO technológiával felszerelt 7700 négyzetméteres üzem komplexum nagyfokú automatizáltság mellett képes az egészségipari higiéniai előírásoknak megfelelő tisztasági környezetben egészségipari alaptextíliák és egészségügyi késztermékek gyártására.

Kapacitási adatok:
Egészségipari nonwoven spunbond flíz: 7 000 MT / év

A fejlesztés megvalósításához a magyar állam az Egészségipari Támogatási Program keretein belül nyújtott támogatást.