Az egészségipari alapanyag és késztermék gyártó egységeink modern technológiával és nagyfokú automatizáltság mellett működnek. Speciális technológia alegységeinek összevonva olyan egyedi gyártási technológiát képeznek, amely rugalmas gyártási lehetőségeket biztosít számunkra. A technológia nyújtotta rugalmasság gyorsabb gyártási folyamat mellett kínál bővebb termékspecifikációs lehetőségeket, amelyek az egészségipari partnereinknek is előnyt biztosítanak.

Terméktulajdonságok széles kínálata

A fejlett BICO technológia előnye, hogy a szálképzés során képesek vagyunk különböző polimereket társítani. Az extruderek összehangolt működésével létrehozott elemi szál magja és köpenye így különböző alapanyagokból készülhet, amelyekhez további adalékok alapanyag szintű hozzáadásával tudjuk a vevői és iparági igénynek megfelelő tulajdonságú terméket létrehozni.

3,2 méter gyártási szélesség

Fokozott gyártási teljesítmény egyenletes termékminőség mellett. Az extrúderekből érkező elemi szálakat a gépegység egyenletes eloszlással önti egy futószalagra, ahol az anyag vákuum segítségével, majd kalender hengereken átjutva éri el a 3,2 méteres gyártási szélességet.

Inline filmképzés

A többrétegű anyagoknál a filmképzés a gyártási folyamatban inline történik. A forró, képlékeny filmréteget a gép kalender hengereken keresztül közvetlenül önti a flíz rétegre. A forró rétegek anyagi szinten kapcsolódnak egymáshoz, nagyon stabil réteg összetartást kölcsönözve az anyagnak.

Biaxiális nyújtás

Németországi üzemegységünkben a biaxiális nyújtás során a gép egyszerre nyújtja az anyagot hossz és keresztirányban. A különleges eljárással jelentősen fokozhatók a többrétegű nonwoven textíliák mechanikai tulajdonságai, ezáltal nagyobb szakítószilárdságot biztosítva az egészségügyi védő öltözethez gyártott anyagoknak.

Terméktulajdonságok finomhangolása

Az adalékanyagok alapanyag szintű hozzáadásával széles spektrumon szabályozhatjuk a termék tulajdonságokat, a homogén minőség megtartása mellett. A Kiss-Roll egységgel szabályozhatjuk az anyag páraáteresztő képességét, míg az adalékanyagokkal az egészségipar számára fontos anyag tulajdonságokat hozhatunk létre. Az alap textíliák készülhetnek antivirális, fungicid, antibakteriális, hidrofobizált, hidrofil, uv-álló, antisztatikus és égésgátlóval ellátott kivitelben is.

LINOPORE Technológia

A speciális műszaki megoldások együttes használata összességében eredményezi azt az egyedi technológiai mixet, amit a nemzetközi védjegy oltalom alatt álló LINOPORE márkanév alatt vontunk össze. A LINOPORE eljárással készült többrétegű nonwoven termékek kiemelkedő mechanikai tulajdonságaik révén kiválóan alkalmazhatók többek között egészségipari alapanyagok és védő öltözetek gyártására is.

Professzionális gyártásirányítás és minőségi kontroll

Az egészségipari gyártósorok több ponton, folyamatosan működő online minőségellenőrző rendszerrel van felszerelve, ami a legkisebb rendellenességet is azonnal visszajelzi az irányító terembe. A gyártás vezérlése szoftveresen történik, a gyártási sarzsok pontosan dokumentáltak és visszakereshetők.

Laborháttér

Jól felszerelt laborunk a minőség ellenőrzés támogatása mellett új termékek fejlesztésénél, valamint certifikátokkal kapcsolatos dokumentációs feladatok ellátásában is fontos szerepet játszik.