Egészségügyi és higiéniai textíliák

A Masterplast Medical 2021-től folyamatosan fejleszti egészségügyi késztermék kínálatát, egészségipari partnerei igényeinek figyelembe vételével. Célunk a folyamatos fejlődés. 2022-től, a kibocsátás folyamatosfelfutása mellett, bővülő termékkínálattal és a szükséges szabványoknak való megfeleléssel állunk egészségipari partnereink rendelkezésére.

ÁGYNEMŰ

Polipropilén nem szőtt alapanyagból készülő egyszerhasználatos ágy textiliáink a használók számára komfortosak, kényelmesek. Egészségügyi, ill. szociális ellátórendszerben való alkalmazásuk ugyanakkor megfelelő higiéniát is biztosít, mert csökkenti, ill. megelőzi a kórházi un. “nazokomiális” fertőzések terjedését. Használatuk gazdaságos is, mert eliminálják a mosodai és a kapcsolódó logisztikai költségeket. A technológia egyben környezetbarát, mert szelektív gyűjtés esetén vállaljuk annak visszagyűjtését és megoldjuk annak újra hasznosítását.

VIZSGÁLÓ ASZTAL TAKARÓ

Polipropilén nem szőtt alapanyagból készül, textil érzetű, komfortos, higiénikus, mert egyszerhasználatos. Használatával nincs szükség az vizsgáló ágy állandó fertőtlenítő tisztítására, elegendő a takarólepedőt cserélni minden egyes használat után. Ez a termék az egészségügyi felhasználáson kívül alkalmazható pl. kozmetikákban, masszázs szalonokban.

VIZSGÁLÓHELYISÉG SZEPARÁLÓ FÜGGÖNY

Polipropilén nem szőtt alapanyagból készül, alkalmazásával az egészségügyben és szociális ellátó rendszerben biztosítható a betegek intim szférájának biztosítása, elkülönítése. Használata higiénikus, szükség esetén könnyen cserélhető, gazdaságos, mert nincs mosodai és logisztikai költség.

KÓRHÁZI MOSDATÓ LEPEDŐ, VÍZÁLLÓ

Kétrétegű, filmréteggel kombinált nem szőtt egészségipari textíliából készülő eldobható lepedő, mely vizet és egyéb nedvességet nem ereszti át. Egészségügyben és szociális gondozásban az arra rászorulók ágyban mosdatása során megvédi az ágymatracot, ez által nagy mértékben segíti az ápolószemélyzet munkáját.

ÁGY MATRAC VÉDŐHUZAT

Kétrétegű, filmréteggel kombinált nem szőtt egészségipari textíliából készülő matrac védő huzat, mely vizet és egyéb nedvességet nem ereszt át.

BETEG MOZGATÓ (TRANSZFER) LEPEDŐ

Polipropilén nem szőtt alapanyagból készül, textil érzetű erős lepedő, mely alkalmas a betegek, ápoltak biztonságos mozgatására, átemelésére. A súrlódási erőt csökkentve az ápolószemélyzet számára kisebb erőkifejtést igényel a páciensek mozgatása.

STERILIZÁCIÓS CSOMAGOLÓ ÍVEK (LEPEDŐK)

A sterilizációs csomagoló ívek polipropilén nem szőtt anyagból készülnek, alkalmasak a nehéz műszertálcák és steril dobozok csomagolására, mert jól bírják a mechanikai igénybevételt. Az elvárt mechanikai terhelésnek megfelelően, igény szerint különféle gram/m2 sűrűségű anyagból és rendkívül széles méretválasztékban készülhetnek. Ezen termékek lényegesen lerövidítik a csomagoláshoz szükséges időt, így megkönnyítik a műtő személyzet munkáját. A felhasznált alapanyag hosszabb sterilitást biztosít, mint a hagyományos textil, így elkerülhető az érintett műtéti tálcák lejárat miatti újra-sterilizálása.